keskiviikkona, marraskuuta 02, 2005

Lämmin perunasalaatti kreikkalaisittain

1 tlk (375 g) fetajuustoa öljymarinadissa
n. 6 perunaa
ripaus paprikajauhetta, suolaa
1 sipuli
3 tomaattia
½ kurkku
1 pieni paprika
1/4 dl fetajuuston öljyä
1 ½ rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria
½ tl minttua
1 prk (240 g) mustia oliiveja
persiljaa

Pese perunat hyvin. Lohko perunat kuorineen. levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele perunat kevyesti fetajuuston öljyllä ja ripottele päälle maun mukaan paprikajauhetta ja suolaa. Paista 225 asteessa n. 20-30 min.
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. leikkaa tomaatit lohkoiksi. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja viipaloi se. Suikaloi paprika. Sekoita fetajuuston öljy, etikka, silputtu valkosipulin kynsi ja mausteet. Kaada kastike kasvisten joukkoon ja sekoita nostellen. Asettele lämpimät perunat kerroksittain kasvisten ja valutettujen oliivien kanssa laakealle vadille. Lisää päälle hyvin valutetut fetajuustokuutiot. Koristele persiljalla.