torstaina, elokuuta 25, 2005

Jauhelihapannukakku

Pannari:
7 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
50 g sulatettua voita

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa, basilikaa, mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
400 g tomaattimurskaa
1 prk ranskankermaa
juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään ja anna turvota sen aikaa kun uuni lämpenee. Levitä uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista noin 25 minuuttia.

Ruskista täytteeseen jauheliha ja sipulimurskat. Lisää mausteet ja vehnäjauhot, tomaattimurska ja ranskankerma. Anna porista ilman kantta välillä hämmennellen niin että täyte sakenee sopivasti.

Levitä täyte kypsän pannarin päälle, ripottele täytteen päälle vielä reilusti juustoraastetta ja rullaa pötköksi. Paista uunissa vielä 5 minuuttia.

***
Jos et halua keitellä täytettä kokoon pitkää aikaa, laita tomaattimurskan sijasta tomaattipyrettä tai lisää vehnäjauhojen määrää.


Jauhelihapannukakkua, kaalia omenaraasteella sekä palsternakka- ja porkkanaraastetta.