lauantaina, elokuuta 27, 2005

Tee-se-itse kebab

Annoksesta riittää isollekin perheelle - osan voi myös pakastaa lastuina ja lämmittää uunissa grillivastuksen alla myöhemmin.

Ainekset:
  • 1kg naudan jauhelihaa
  • 25g (n. 2 rkl) suolaa
  • 20g (vajaa 2 rkl) mustapippurirouhetta
  • tilkka oliiviöljyä

Sekoita mausteet oliiviöljyyn niin että muodostuu paksu tahna. Yhdistä maustetahna huolellisesti sauvasekoittimella jauhelihaan. Muotoile massasta tiukka makkaratangon paksuinen ja muotoinen pötkö, varmista että ilmakuplat poistuvat massasta kokonaan. Kääri pötkö tiukasti kaksinkertaiseen folioon. Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia, ja nosta sen jälkeen uunista vetäytymään vielä puoleksi tunniksi. Leikkaa pötköstä pitkittäin ohuita lastuja terävällä veitsellä. Lastut voit vielä levittää leivinpaperin päälle uunipellille ja käyttää grillivastuksen alla kuumassa uunissa nopeasti saamassa väriä pintaan.

Voit kokeilla mausteiksi myös chiliä, paprikajauhetta ja hienoksi hakattua/soseutettua sipulia, korianteria, jeeraa jne. Sauvasekoittimen tai monitoimikoneen käyttäminen taikinan sekoittamiseen on oleellista, että massa jauhaantuu tarpeeksi hienoksi eikä jää murekemaiseksi.

Vinkkaa jos tiedät reseptin hyvälle kebab-kastikkeelle, omat kokeilut eivät ole tuottaneet vielä edes melko hyvää lopputulosta.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kebabiin suosittelen kokeilemaan mausteeksi kynteliä.

Kastike syntyy tomaatista (paseerattua, murskaa tms.) ja tiukasta chilitahnasta (lisää maun mukaan), sipulista ja valkosipulista, mausteeksi vielä sokeria ja etikkaa...Tarkkaa ohjetta on ihan mahdoton antaa, koska se on tietty makuasia.

Minä en säilytystilojen puutteessa tee chilikastiketta itse, vaan tyydyn yleensä ihan siihen Heinzin malliin.;-)

12:58  
Anonymous Anonyymi said...

Ehdotan myös valkosta kastiketta kebabille, Maustamatonta yoghurttia 2dl ja siihen 3-4 valkosipulin kynttä ja grillimaustetta pari ruokalusikallista. Anna seisoa jääkaapissa tunti tai pari. Laita kebablastut ohkaselle leivälle vaikka pizzataikinasta tehdylle ja laita tuoretta tomaattia, kurkkua ja sipulia ja salaattia mukaan ja iso läjä tätä kastiketta. pyöritä rullalle ja syö. NAM!

11:55  

Lähetä kommentti

<< Home