lauantaina, syyskuuta 10, 2005

Pehmeät suklaakakkuset ja valkosuklaakastike

Syyskuun Maku-lehdessä osui silmiin seuraava, herrrrkulliselta vaikuttava ohje, joten sitä oli kokeiltava. Kyllä kannatti.


Pehmeät suklaakakkuset ja valkosuklaakastike
8 kpl

100 g voita
2 dl sokeria
100 g tummaa taloussuklaata
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
Kastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
100 g valkoista suklaata (esim. Fazer block)
2 tl vaniljasokeria tai halkaistu vaniljatanko
2 keltuaista

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri sekoittaen voisulaan. Sulata suklaa ja lisää voiseokseen. Vatkaa munat yksitellen vähän jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi voi-suklaaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Pane muffinipellin koloihin paperivuoat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Nosta pelti uunin alatasolle. Paista n. 15 minuuttia. Kakkuset saavat jäädä sisältä hieman kosteiksi ja tahmeiksi.

Valmista kastike (voit tehdä kastikkeen jo aikasemmin). Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike vähän sakenee. Nosta kattila altaaseen kylmään veteen. Jäähdytä kylmäksi välillä sekoittaen (jos käytät vaniljatankoa, nosta se pois).
Irrota kakkuset paperivuoista ja nosta jälkiruokalautasille tai pieniin kulhoihin. Lusikoi tai kaada kastiketta ympärille. Kakkuset syödään jälkiruokahaarukalla ja -lusikalla.

Vinkit:
- Jos et tarjoa kaikkia kakkusia kerrallaaan, voit pakastaa loput.
- Voit maustaa kakkuset kanelin asemasta esim. jauhetulla tähtianiksella.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tää oli siitä lehdestä mullakin ekana toteutettavien listalla! Kiva kuulla, että onnistui.

14:53  

Lähetä kommentti

<< Home