sunnuntaina, marraskuuta 20, 2005

Isäinpäivän juustokakku

Täytyypä kirjoittaa ylös tänne mitä isäinpäivänä tekemääni juustokakkuun laitoin - reseptejä kun on netissä pilvin pimein, enkä osannut päättää mitä niistä noudattaisin. Tein sitten ihan oman reseptin, mutta samantapainen tämä on kuin ne tsiljoona muutakin ;).

Juustokakku

Keksimurupohja:
  • n.2/3 neljänsadan gramman Digestive-keksipaketista
  • n. 65g voita

Täyte:
  • 400g Philadelphia-juustoa (kaksi rasiaa)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200g maitorahkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • maun mukaan sokeria, itse laitoin ensin vähän ja sitten vähän lisää, olisiko ollut puoli desiä - desi?

Vadelmamelba:
  • vadelmia


Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimurska pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon tuorejuusto ja maitorahka. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä jonkun aikaa. Yhdistä kerma-rahka-tuorejuustoseokseen ja sekoita. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla, maista.

Kaada juustoseos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään yön yli.

Tarjoile vadelmamelban kera: purista vadelmat siivilän läpi kastikkeeksi.

Nyt pohdin saman reseptin karpittamista niin että pohja koostuisi manteli- ja/tai pähkinärouheesta ja täyte makeutettaisiin jollain keinomakeutusaineella, stevialla tai vain pienellä määrällä intiaanisokeria.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hei
where can you get stevia in Finland?
Thanks

00:47  

Lähetä kommentti

<< Home