sunnuntaina, joulukuuta 11, 2005

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

1 kg kuorittuja porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl ohrasuurimoita
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1 munaa
1/2 tl suolaa
(1/2 dl siirappia)
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää

Keitä paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane ohrasuurimot siihen kiehumaan. Soseuta sillä välin porkkanat. Lisää soseeseen maito, kerma, muna sekä mausteet. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt ohrasuurimoihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä. Kaada seos kolmeen 0,85 litran vetoiseen, hyvin voideltuun vuokaan. Jos haluat, vuole päälle voilastuja. Paista 200 asteessa 45 min.

***Tämä on hyvähiilarinen vaihtoehto perinteisestä herkusta. Lisäämällä siirapin ja vaihtamalla ohrasuurimut puuroriisiin saa tavisporkkanalaatikkoa.***