tiistaina, elokuuta 23, 2005

Intialaiset uuniperunat

*neljälle hengelle lisukkeeksi*

2 tl juustokuminaa
2 tl korianteria
90 grammaa voita
1 tl kurkumaa
1 tl sinapin siemeniä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 kuivattua punaista chiliä (linnunsilmä-chili)
750 g uusia pieniä perunoita

***
Uunin lämpö 200 astetta. Pese perunat huolella ja pilko 2,5 cm kuutioiksi. Vaikka uudet perunat ovat parhaita, myös vanhempia voi käyttää.

Jauha juustokumina ja korianteri (tai käytä valmiiksi jauhettuja). Sulata voi uunipannussa. Lisää kaikki muut ainekset paitsi peruna. Anna mausteiden olla uunissa 5 minuuttia, mausteiden tuoksu ja maku tulevat näin parhaiten esiin. Lisää perunat ja kääntele niin, että kaikki perunat ovat varmasti mausteiden peitossa. Paista kunnes perunat ovat kypsiä eli noin puolisen tuntia, kääntele perunoita välillä.

Tarjoa heti. Muista poimia chilit pois, ne ovat todella väkeviä.

***
Resepti on peräisin kirjasta Complete Indian Cooking, alkuperäisnimi on Curried Roast Potatoes. Reseptissä mainitaan mustat sinapin siemenet, niitä minulla ei ollut, joten laitoin ihan keltaisia.

1 Comments:

Blogger Raisa said...

Kerrassaan herrrkullista, kiitos reseptistä :) Laitoin mukaan vielä muutaman minuutin keitettyä kukkakaalia, sopi sekaan mainiosti.

21:26  

Lähetä kommentti

<< Home