keskiviikkona, elokuuta 24, 2005

Voileipäkakku kinkusta


Ainekset:
  • ruisvuokaleipää siivutettuna
  • sekavuokaleipää siivutettuna
  • palvikinkkua palana n. 300g
  • n. 0,5 prk creme fraichea
  • 1 suolakurkku
  • Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa iso rasia
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kostutukseen maitoa
  • koristeluun persiljaa, kirsikkatomaatteja, salamia tms.
Valmista kinkkutahna: jauha kinkku, suolakurkku ja creme fraiche monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi. Lisää creme fraichen määrää jos tahna tuntuu liian paksulta.

Valmista tuorejuustotahna: Erota n. 2/3 tuorejuustosta erilliseen astiaan ja silppua sekaan lisää aurinkokuivattua tomaattia.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuokaleipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa ruisleipäsiivuista ja sekaleipäsiivuista kuoret pois. Lado ruisleipäsiivuja leipävuoan pohjalle, voit leikata siivuista pienempiä paloja kolojen täytteeksi niin että pohja peittyy. Kostuta maidolla. Levitä kinkkutahnaa päälle. Laita seuraava kerros sekaleipää, kostuta, levitä tuorejuustotahnaa päälle. Jatka näin vuorotellen ruisleivällä, kinkkutahnalla, sekaleivällä ja tuorejuustotahnalla niin että leipää on yhteensä viisi kerrosta, joista viimeinen kerros on ruisleipää. Peitä pinta kelmulla, nosta päälle kaksi puolentoista litran maitopurkkia painoksi ja jätä jääkaappiin vetäytymään vähintään yön yli.

Kumoa leipä vuoasta tarjottimelle, sivele pinnalle loput tuorejuustosta. Päällystä sivut persiljalla ja koristele kirsikkatomaateista ja salamista tehdyillä kukkasilla.