tiistaina, elokuuta 09, 2005

Vadelmarahkahyydyke

Ainekset:
  • 2dl kuohukermaa
  • 200g maitorahkaa
  • 3 dl vadelmia
  • 0,5 dl omenatuoremehua
  • 5 liivatelehteä
  • sokeria tai makeutusainetta maun mukaan
Vatkaa sokerilla tai makeutusaineella maustettu kerma vaahdoksi, yhdistä kermavaahtoon maitorahka ja 2,5 dl vadelmia. Liota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä, ja liuota vedestä puristellut liivatelehdet kiehuvan kuumaan omenamehuun. Jäähdytä seosta hetki, ja yhdistä rahkaseokseen. Kaada seos rengasvuokaan ja hyydytä jääkaapissa noin neljä tuntia. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjolle. Puserra lopuista vadelmista siivilän läpi vadelmamelbaa ja pirskota hyydykkeen päälle koristevanoiksi.