perjantaina, elokuuta 05, 2005

Nopea kasvisgratiini

Koska olen miehen työkiireiden vuoksi käytännössä yksinhuoltaja, ei kokkailu ole oikein houkuttanut, itselleen on tylsä tehdä ruokaa. Vauvakin syö vielä käytännössä täysin omia sapuskoitaan. Siivottuani ahkerasti varastoa ja kaappeja koko päivän, illalla oli kiljuva nälkä, mutta tyydyttävä oli pakastimen antimiin. Niistä loihtui seuraava melko pikainen ruoka:

Nopea kasvisgratiini
Ainekset:
  • pakastekasvissekoitusta, jossa parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanaa
  • kuohukermaa
  • koskenlaskijaa
  • suolaa ja pippuria
Kiehauta kasviksia nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi hyvin pois, ja kaada kasvikset uunivuokaan. Lämmitä kerma kiehumispisteeseen kattilassa ja lisää koskenlaskija pieninä paloina joukkoon, kunnes se sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla, ja kaada juustoseos kasvisten päälle. Paista 200 asteisessa uunissa vähintään vartti, jos maltat odottaa pidempään, juustoseos ehkä ehtii saeta vielä paremmin.

Gratiinin kaveriksi pakastimesta löytyi vielä pari Kuopiosta Lihaniekalta (suosittelen) ostettua aurajuustogrilleriä. Annoksen kruunasi läjä äidin itse kasvattaman kurkun siivuja.