maanantaina, elokuuta 08, 2005

Vadelmakakku

Tämän ohjeen olen joskus ottanut joitain vuosia sitten Ilta-Sanomien ruokapalstalta. Kakun juju on tuo voi kakun päällä se antaa sille hyvän makusilauksen. Pakastevadelmat käy tähän vallan hyvin ja konjakilla tai rommilla maustettu kylmä kermavaahto on havaittu hyväksi lisukkeeksi.


Vadelmakakku (vaikkakin oikeastaan tämä on minusta piirakka)

2 munaa
2dl sokeria
2 1/4 vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
200g tai 5dl vadelmia
100-25g voita
3 dl vispikermaa
2rkl sokeria
3rkl rommia
koristeluun vaikka tomusokeria, vadelmia ja sitruunamelissaa

*Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vispaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
* Laita taikina vuokaan. Aseta vadelmat päälle - pakastevadelmat jäisinä.
*Leikkaa kylmää voita juustohöylällä kakun päälle.
*Kypsennä uunissa noin 35min
*Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta konjakilla tai rommilla ja sokerilla.
* Siivilöi jäähtyneen kakunpäälle tomusokeria ja koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla
* Tarjoile kermavaahdon kera

Oman kokemukseni pohjalta voita kannattaa laittaa mielummin aika niukalti päälle, kerran erehdyin laittamaan tuon 100g ja kakku uiskenteli voissa.