maanantaina, elokuuta 08, 2005

Kukkakaali-coleslaw

Lähikaupassa oli kukkakaalit tarjouksessa 95 senttiä kilo. Koska kukkakaalia on meidän perheessä syöty jo vaikka kuinka monella tavalla valmistettuna lämpimänä, arvelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus kokeilla sitä kylmänä muutenkin kuin valkosipulidipin kera (mikä on kyllä hyvää sekin).

Versioin seuraavanlaisen salaatin:

Kukkakaali-coleslaw
Ainekset:
  • puolikas pienehkö kukkakaali
  • 1 pieni sipuli
  • 1 suolakurkku
  • 1 iso tomaatti
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • paprikajauhetta
Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi monitoimikoneella. Pilko sipuli, suolakurkku ja tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää kukkakaaliraasteen joukkoon. Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään, mausta sinapilla ja paprikajauheella. Lisää kastike salaatiin ja sekoita. Maku paranee, jos salaatin antaa vetäytyä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.