tiistaina, elokuuta 09, 2005

Jogurttimarinoituja kanavartaita ja ratatouillea

Jogurttimarinoidut kanavartaat
Ainekset:
  • n. 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • puolen sitruunan mehu
  • pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • suolaa
  • noin puoli kiloa maustamattomia broilerin rintafileitä
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Erota seoksesta vajaa desi kastikkeeksi. Leikkaa broilerifileet pitkittäin kahteen tai kolmeen suikaleeseen ja upota marinadiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Pujota fileesuikaleet vedessä liotettuihin bambuvarrastikkuihin, pyyhi pinnalta liika marinadi talouspaperilla pois ja grillaa kypsäksi. Nosta tarjoiluvadille ja pirskottele päälle kastikkeeksi jätetty marinadi.

Ratatouille
Ainekset:
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 2 sipulia
  • 3 pientä punaista paprikaa
  • 3 tomaattia
  • mustapippuria, suolaa, herbs de provence -yrttimaustesekoitusta
  • oliiviöljyä
Lohko sipuli ja tomaatti venemäisiksi paloiksi, suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Wokkaa kasviksia oliiviöljyssä kypsymisjärjestyksessä (sipuli, paprika, kesäkurpitsa, tomaatti). Älä anna ruskistua, ja jätä vihannekset hieman rapeiksi. Mausta, jätä maustumaan hetkeksi mietoon lämpöön kannen alle.