tiistaina, elokuuta 09, 2005

Kaalikääryleet

1 iso kaali, n. 2 kg
vettä
1 tl suolaa
*
1 dl puuroriisiä
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
*
500 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl kaalin keitinlientä
1 dl kermaa
1 iso sipuli
1 rkl voita
1 tl suolaa
2 tl meiramia
mustapippuria

Pinnalle 2 rkl siirappia, 1 dl vettä ja voinokareita

Koverra kaalista kova kanta pois. Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan, lisää suola ja kaali. Keitä kunnes kaali on kypsää, irrottele jo kypsentyneitä kaalinlehtiä ja ohenna veitsellä kovat lehtiruodit.

Keitä riisi ja valuta vesi pois (lävikössä).

Laita kulhoon keitinvesi ja kerma, lisää korppujauhot ja anna turvota.

Kuori ja pilko iso sipuli, ruskista kevyesti pannulla. Lisää mausteen turvonneeseen korppujauhoseokseen ja sekoita. Silppua kaalinloppu ja lisää se seokseen. Lisää riisi, sipuli ja jauheliha seokseen ja sekoita huolella.

Voitele uunivuoka, nosta jokaiselle kaalinlehdelle täytettä ja kääri kaalikääryleeksi. Lado kääryleet tiukasti uunivuokaan, valuta päälle siirappi, lisää vesi ja muutama voinokare.

Paista noin 10 minuutti 225 asteessa, laske paistolämpö sen jälkeen 175 asteeseen. Paista yhteensä ainakin tunti, valele välillä paistonesteellä.



Kaalikääryleitä, uusia paistettuja perunoita (lue eilisiä tähteitä) ja hämäyksenä jotain vihreää. Olkaa hyvät!

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

*kuolaa* :)~~

13:11  
Anonymous Anonyymi said...

*kuolaa* :)~~

13:11  

Lähetä kommentti

<< Home