perjantaina, elokuuta 05, 2005

Italialainen Sunnuntaipiirakka

Ystäväni on jo monet vuodet kehunut tätä piirakkaa mutta minä sain aikaiseksi kokeilla sitä vasta tänään. Ja kyllä kannatti :)

Italialainen Sunnuntaipiirakka
n. 10 palaa

1 pkt Sunnuntai Piirakkataikinaa
Täyte:
n. 300 g naudan jauhelihaa
2 tl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
1 rkl basilikaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa tai vastaava määrä tuoreita tomaatteja kuutioituna
Pinnalle:
1 sipuli ohuina viipaleina
juustoraastetta
pala kesäkurpitsaa viipaleina
2-3 tomaattia viipaleina
basilikaa

Sulata piirakkataikina ja kauli se ohueksi levyksi. Vuoraa taikinalla pitkänomainen uunivuoka.

Ruskista jauheliha, mausta valkosipulilla, suolalla ja basilikalla. Lisää pannulle tomaattimurska ja hauduta kunnes tomaattimurskan neste on haihtunut. Levitä seos piirakkapohjalle, ja peitä pinta sipuliviipaleilla.
Ripottele juustoraaste päälle.
Asettele lopuksi tomaatti-ja kesäkurpitsaviipaleet piirakan pinnoille raidoiksi.

Kypsennä 225 asteessa uunin alaosassa n. 40 minuuttia.
Lisää basilika juuri ennen tarjoilua.