maanantaina, elokuuta 22, 2005

Amerikkalainen kanakeitto

Tuli mieleen, että muitakin voi kiinnostaa kokeilla Painonvartijoiden ohjetta kanakeitosta. Tästä tuli yksi meidän perheen suosikkiruoka. Ohjeen kerron neljällä niin meidän "pieni" perhe syö tästä kolme päivää, tähän laitan kuitenkin alkuperäisen - kaikki tuskin käyttävät 10 litran kattilaa ;)

Amerikkalainen kanakeitto
(4 annosta)

1 sipuli
1 tl margariinia (60% rasvaa)
2 valkosipulinkynttä
150 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
1 l kanalientä (kuutiosta tai fondista)
2 perunaa
1 tl kuivattua timjamia
1/4 tl sitruunapippuria
2 dl keitettyä riisiä
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl vettä
1 pss (200 g) herne-maissi-porkkanaa
50 g kevyt valkosipuli sulatejuustoa (9% rasvaa)
Pinnalle:
silputtua persiljaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne margariinissa kattilassa.
Lisää broilerinsuikaleet kattilaan. Kuumenna sekoitellen n. 3 minuuttia.
Lisää kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Kuori perunat ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Keitä kypsiksi n. 10 minuuttia.
Lisää timjami, pippuri ja riisit.
Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada seos ohuena nauhana keittoon. Keitä välillä sekoittaen 3-5 minuuttia.
Lisää herne-maissi-paprika ja sulatejuusto nokareina. Hauduta velä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle persiljaa.

1 Comments:

Blogger tuleva kätilö said...

Opiskelijaäidin simpplimpi versio:

rasia marinoituja broilerinsuikaleita

kaksi sipulia

reilu 1/2 kiloa porkkanaa

kaksi kourallista riisiä

vettä ja kanaliemikuutioita

rasia valkosipulituorejuustoa (oman mieltymyksen mukaan light tai normaalirasvaista)

currya maun mukaan.

Kattilaan laitetaan kiehumaan vettä reilu litra ja maun mukaan kanaliemikuutiota tai fondia. Lisätään kiehuvaan veteen ronsiksi kuutioiksi (suupalan kokoisisksi) pilkotut porkkana ja riisit. Ruskistetaan pannulla broilerisuikaleet ja silputtu sipuli. Kaadetaan kattilaan. Keitetään, kunnes riisi ja porkkanat ovat kypsiä. Maustetaan tuorejuustolla ja currylla.

Kelpaa hyvin myös lapsille :)

15:14  

Lähetä kommentti

<< Home