sunnuntaina, elokuuta 21, 2005

Hoppumoussaka

Tein tänään Pirkan reseptisivujen ohjeella hoppumoussakaa. Yleensä en osaa reseptejä kovin kurinalaisesti noudattaa, vaan uusien ruokaohjeiden kanssa käy niin, että reseptin luettuani unohdan sen pariksi kuukaudeksi, kunnes se tulee kaupassa mieleen, ostan ainekset sinnepäin ja sovellan niistä jotain kotona - lopputulos on siis kaikkea muuta kuin mitä alkuperäisessä reseptissä sanotaan. Ajattelin tänään tehdä poikkeuksen - tosin Prismasta ei lampaan jauhelihaa löytynyt, ja ostamani naudanjauhelihapaketti oli miltei puolta suurempi kuin ohjeessa. Laitoin silti kaiken, tulipahan proteiinipitoista.

En noudata reseptejä orjallisesti toista kertaa. Mausteita oli liian vähän (chili puuttui), munakoisot olisi mielestäni pitänyt ruskistaa, haudutusaika turhan lyhyt ja nestettä liikaa! Tai sitten en vaan osaa.

Liitän alkuperäisen reseptin myös tähän siltävaralta että Pirkan reseptisivujen linkki lakkaa toimimasta ennen Herkkupeppuja. Mitenkähän muuten on reseptien tekijänoikeuksien laita, muistelen jostain kuulleeni, ettei sellaista ole, vaan kaikkia reseptejä saa vapaasti kopioida ja levittää?

Hoppumoussaka

(4 annosta, á 300 g)
1 (noin 300 g) munakoiso
2 tl suolaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 (noin 250 g) tomaattia
1 pkt (240 g) lampaanpaistijauhelihaa (Pirkka)
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreeetä
2-3 dl vettä

mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
100 g fetakuutoita

persiljaa

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan. Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa. Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä. Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha. Lisää kasariin sipulit- ja valkosipulit. Kuullota. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi. Anna hautua kannen alla muutama minuutti.
Hienonna fetakuutiot haarukalla. Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin. Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele. Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla. Hauduta kannen alla viisi minuuttia. Tarkista suolan maku. Levitä pinnalle tomaattilohkot ja fetamurut. Kuumenna. Ripottele päälle persiljaa.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Minä olen tehnyt tuota ja tykkäsin kovaa, samoin mieskin piti siitä.

Minä käytin naudanjauhelihaa myös. Mausteita laitoin reilummasti kuin ohjeessa oli ja lisäilin niitä sitä mukaan kun oli kaapissa mieleisiä. Laitoin mm. currya ja chiliä jauheena, nehän eivät alkuperäiseen ohjeeseen kuulu. Valkosipulia laitoin reilummasti. Ja taisipa fetaakin mennä enemmän, se kun on niin hyvää!

20:04  

Lähetä kommentti

<< Home