Sitruunatorttu
Tämä on alkujaan Kaleidoskoopin ohje, mutta koska se on niin hyvä, olisi sääli pitää se vain harvojen ja valittujen tiedossa.
Sitruunatorttu
pohja:
1 muna
2½ rkl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
50 g rasvaa sulatettuna
täyte:
1 dl vettä
½ dl sokeria
1 keltuainen
1 rkl maissijauhoja
2 rkl sitruunanmehua
½ tl raastettua sitruunan kuorta
n. 15 g voita
kuorrutus:
1 valkuainen
¼ dl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pieni uunivuoka. Sulata rasva kattilassa. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sula rasva. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 15 min. Kumoa kypsä pohja. Säädä uunin lämpö 250 asteeseen. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta sen kuori. Sekoita vesi, sokeri, keltuainen, maissijauho ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkupohjan syvennykseen. Anna tortun jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Pidä uunissa noin 5 min., kunnes marenki saa hiukan väriä.
Sitruunatorttu
pohja:
1 muna
2½ rkl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
50 g rasvaa sulatettuna
täyte:
1 dl vettä
½ dl sokeria
1 keltuainen
1 rkl maissijauhoja
2 rkl sitruunanmehua
½ tl raastettua sitruunan kuorta
n. 15 g voita
kuorrutus:
1 valkuainen
¼ dl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pieni uunivuoka. Sulata rasva kattilassa. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sula rasva. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 15 min. Kumoa kypsä pohja. Säädä uunin lämpö 250 asteeseen. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta sen kuori. Sekoita vesi, sokeri, keltuainen, maissijauho ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkupohjan syvennykseen. Anna tortun jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Pidä uunissa noin 5 min., kunnes marenki saa hiukan väriä.
1 Comments:
Oi että, tämä sitruunatorttu on niin hyvää! Paitsi että minä, perso kun olen, teen tuon marengin aina kaksinkertaisena, olen tehnyt kolminkertaisenakin. Silloin tulee ihana kansi siitä.
Ansaitsisi kuvan!
Lähetä kommentti
<< Home