maanantaina, elokuuta 15, 2005

Porsaankyljykset sinappisella omenakermakastikkeella


Ainekset:
  • neljä maustamatonta porsaankyljystä
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 3 rkl maustamatonta omenasosetta
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 dl kuohukermaa
  • (suolaa)
  • voita ja öljyä paistamiseen
Ruskista kyljykset voiöljyseoksessa. Lisää sipuli lohkoina, porkkanat viipaleina ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vähintään tunti. Lisää omenasose, sinappi ja kerma, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki: Jos maustamaton omenasose puuttuu ruokakomeron kätköistä, muhenna hapanta omenanpuolikasta pieneen vesitilkkaan kuutioituna hetki mikrossa ja soseuta sauvasekottimella.