sunnuntaina, elokuuta 14, 2005

Ionan kaalilaatikko

Ainekset:
  • reilun kilon painoinen kaali
  • 400g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • voita paistamiseen
  • vajaa desi vettä
  • pari kourallista kokonaisia ohraryynejä
  • 1 litra täysmaitoa
  • 2 munaa
  • suolaa, maustepippuria, meiramia
Silppua kaali ja sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa isossa wokkipannussa. Mausta. Lisää kaalisilppu, ohraryynit ja vesi, ja anna hautua kannen alla hyvin miedolla lämmöllä kunnes kaalit pehmenevät ja painuvat kasaan (ehkä noin parikymmentä minuuttia). Ison wokkipannun puuttuessa voit myös siirtää seoksien suureen kattilaan haudutusta varten.

Lisää maito ja kananmunat, tarkista liemen maku. Kaada seos uunivuokaan ja paista 150 asteessa noin kolme tuntia. Peitä pinta foliolla jos se uhkaa tummua liikaa.