perjantaina, elokuuta 12, 2005

Lohkoperunat valkosipuli-yrttiöljyllä

Meillä syödään aika harvoin perunaa, vaikka joistain perunaruoista pidänkin. Tänään oli vierasvarana tulisten kanansiipien lisukkeena yhtä omista suosikeistani:

Ainekset:
  • kahdeksan keskikokoista perunaa
  • puolisen desiä oliiviöljyä
  • merisuolaa myllystä
  • mustapippuria
  • herbes de provence -yrttimaustesekoitusta
  • pari valkosipulin kynttä murskattuna
Pese perunat huolellisesti ja lohko kuorineen venemäisiksi paloiksi kulhoon. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita niin että mausteet levittyvät tasaisesti perunalohkojen pinnalla. Levitä väljästi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.