keskiviikkona, elokuuta 10, 2005

Mehukas juureskiusaus

6 raakaa punajuurta
6 perunaa
1 palsternakka
170 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa tai kasvisrasvasekoitetta
2 dl maitoa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa punajuuret, perunat ja palsternakka ohuiksi tikuiksi ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Murenna mukaan sinihomejuusto. Valuta kerma ja maito sekä mausteet vuokaan ja paista kiusausta 200 asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia tai kunnes neste on imeytynyt kasviksiin.

Resepti on Yhteishyvän uusimmassa numerosta ja löytyy myös netistä kuvan kera.

***
En ollut koskaan ennen syönyt kuin etikkapunajuuria, raaka punajuuri on herkkua! Samoin palsternakka. Kiusaus oli herkullista, mutta uusi maku vaatii sen verran totuttelua, että ei tätä kuitenkaan kaksin käsin voi syödä eli tähteitä on luvassa vielä monena päivänä...