keskiviikkona, elokuuta 17, 2005

Jauhelihakasvispastapaistos


*6 annosta*

7 dl kaurapastaa
400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
1 tl oreganoa
2 tl basilikaa
1 paprika
2 porkkanaa
1 pussi parsakaalia
1 pussi maissia
Nesteeksi:
200 g kevytsulatejuustoa (Ingman 9% valkosipuli)
4 dl kasvislientä

***
Keitä pasta. Paahda jauheliha pannussa. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit, lisää ne pannuun ja kuullota muutama minuutti. Mausta jauheliha-sipuliseos suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella. Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Pilko paprika.Voitele uunivuoka. Levitä vuokaan kypsä pasta, jauheliha-sipuliseos, pakasteet, porkkanat ja paprika - sekoita. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja sekoita siihen sulatejuusto. Sekoittele kunnes juusto on liuennut liemeen. Kaada seos vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

***
Kasviksia sisältävä versio perinteisestä lihamakaronilaatikosta. Toimii hyvin myös jääkaapista ja voi myös pakastaa.