perjantaina, syyskuuta 16, 2005

Helppo omenapiirakka

Tämä ohje on peräisin Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset.


Ainekset:

1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai voita
1 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl hienonnettua kardemummaa

Täyte:

4-5 hapahkoa omenaa
1-2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl sokeria
kanelia

1. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
2. Sekoita muna ja sokeri esimerkiksi puuhaarukalla.
3. Lisää rasvasula sekä piimä ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
5. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25-27cm).
6. Lado päälle omenalohkot aloittaen vuoan reunasta keskustaa kohden.
7. Valuta siirappi ohuena nauhana omenien päälle ja ripottele pinnalle vielä sokeria ja kanelia.
8. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia.
9. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.

***

Itseltäni puuttui siirappi, mutta ihan hyvää tuli ilmankin ;)

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Heips,
Ajattelin vain varmistaa, että olette tietoisia tekijänoikeuslaeista? Eli jonkun toisen kirjastahan (tai lehdistä) ei missään nimessä saa kopioida ruokaohjeita blogiin, ellei teillä ole kirjan tekijän lupaa siihen :) Toisin sanoen tällaisessa blogissa ohjeiden pitäisi olla teidän ihan omianne.

01:00  
Blogger Kaleidoskooppi said...

Tekijänoikeus on monimutkainen asia, ruokareseptien ei katsota kuuluvan tekijänoikeuden piiriin, sillä ne ei täytä teoksen tunnusmerkistöä.

Esimerkiksi tästä nettiosoitteesta löytyy lyhyt tiivistelmä asiasta:
http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=12042&nodeid=2798

21:13  
Anonymous Anonyymi said...

Tämä on niin herkkua. Tällä reseptillä on herkuteltu niin monet illat.

21:17  

Lähetä kommentti

<< Home